Skuggor

Igår när jag var med Malin på stan tipsade hon mig om en sida som hon beställt superfina ögonskuggor från med bra pigment i. Jag följde med henne hem och provade några och dom var verkligen superbra. Ville verkligen ha men när jag skulle gå in och beställa stod det att det inte gick tyvärr. Jag hoppas det går snart för jag vill ha. Flera stycken. Mycket bra priser också. Tjejen gör dessutom allt själv. Otroligt!
Kika vetja:
 http://britebird.se/

Idag hade jag en massa på tapeten men fick inte så mycket gjort som jag ville tyvärr. Tog längre tid med gardinerna än jag trodde och är inte klar ännu men fint blir det. Lägger ut en bild när alla är uppe. Gjorde ju ett kap igår när vi var på birsta. 300 kr för 2 gardinpar. Inte illa pinkat. Hade kostat 600 kr innan så jag är mycket nöjd.

Känner att jag kommit in i ett litet "göra om" stim. Vill så mycket så jag blir alldeles snurrig. Gästrummet ska göras om. Sovrummet vill jag göra om. Köket hade varit skoj. Uteplatsen är ännu inte påbörjad. Rasskydden är ännu inte bytt. Vill ha fina lampor till alla fönster (Nu när det börjar bli mörkt är det mysigt när det lyser i fönstren). Skulle vilja göra om min walk in closet. Har hittat fina möbler som skulle passa i hallen. Vill ha en fin vit ståspegel till sovrummet. Ett fint sminkbord. En ny soffa till tv-rummet. Fina kuddar till soffan nere. Ett nytt fint överkast till sängen. Fina kuddar att bädda med. Med mera med mera. Vet inte vart jag ska börja.. =) Typsikt som jag brukar säga. ;)


åh nej..

..jag har kommit in i nå jävla matberoende igen.. tror jag kan äta allt och lite till men glömmer bort konsekvenserna av det.. =( Fläsk!
Måste nog börja skriva upp vad jag äter så jag fattar att det inte blir nå bra av det. Nu ligger jag i sängen tex.. har inte klivit upp än, och blev så hiskelens sugen på kexchokladen som jag hade i väskan. Det blev inte bara 1 utan 2! Varför hade jag 2 kexchoklad i väskan. Jo för igår när jag var på affären tyckte jag att jag behövde dom (5 st). Det betyder alltså att jag vräkte i mig 1,5 igår kväll också + en tip top! (Thomas tog den andra 1,5;an).
Innan det åt jag även ett kycklingmål på ikéa med strips och bea (som dom hade klickat på halva tallriken). + en stor kanelbulle efter det. Vad håller jag på med. Innan det blev det en smarrig sallad med tzatsiki och halloumiost på tant anki och innan det en rejäl frukost med en chokladkaka och banan till mellanmål.
Skärpning Linda!


Söta lilla Lova

Igår hade vi besök av Stina, Gunnar och lilla vackra skapelsen Lova! Supertrevligt var det!  

Vacker mamma och vacker dotter.




Hur söt som helst! =)

Idag ska jag täffa Malin på stan för lite lunchande. Det blir trevligt det.

Måste bara få säga att jag blir lite less på alla djur som förstör. Först har vi ju grävlingen där då som vi nu sett 2 nätter. Han förstör vår gräsmatta med hålen han gör för att få upp mask. Sen känns det lite sådär för vi vill ju inte gärna att han flyttar in under huset. Har inte sett att han grävt nånstans ännu men har inte kikat så noga heller.

Sen har vi trastarna!!!
Igår hade jag en hel buske FULL med rödvinbär! Tänkte plocka in dom imorgon och göra god smaskig saft på!
Men..
 ..i morse vaknade vi av en smäll. Funderade vad det var och kikade ut. Förmodligen en trast som åkt in i ett fönster för det var trastar ÖVERALLT!!! Och då menar jag verkligen ÖVERALLT!!! Varenda trast i Sverige satt på vår gård och pickade i sig mask eller vad sjutton det är dom hittar i gräsmattan. Okej FINE. Men näee.. så jag öppnade dörren och schasade iväg dom. Sen kikar jag lite snett mot vinbärsbusken och ser att det inte är några bär kvar i den. Ärs tänkte jag.. måste se i syne. Så jag gick närmare och kikade. Å NEJ. Inte ETT enda bär kvar! Buhuhuu.. Om dom kunde lämnat några iaf! =(
Tänk vad fort det kan gå?! Från ena dagen till den andra.


Återträffen

Idag har vi varit till Umeå för att återse lilla Melker. Åhh vilken lycka! =) Sötnosen var så himla duktig. Promenerade utan koppel och höll sig till Husse och Matte trots hundar och människor som gick förbi. Imponerande måste jag säga. Han har det bra lillgrabben. Det har vi dock inte tvivlat på heller. Men man hade gärna tagit med honom hem igen. =) Lägger upp några bilder som vi tog.

Här ligger han i "skamvrån" Har svårt att släppa taget om Asras leksak. Och när man inte gör som Matte säger får man ligga där tills de säger att man får gå därifrån.




Asra




Hur söt får man vara?


Thompa och Melker


Jag, Melker och Asra


Mys mys mys





Vackra ögon


Wenke, Melker och Thomas
Nu ska vi åka hem igen.




Wenke och Melker


Hejdå

En trevlig dag med god mat och fika. Härligt att veta att han har det bra lillskiten! =) Saknar han i mängder gör man ändå. Och lite svårt var det att hålla tårarna tillbaka. Men han har blivit så duktig och det känns så bra.

Åhhh.. nu ropade Thomas att jag skulle komma ner.. då såg vi en grävling utanför dörren.. haha Vad häftigt. Hann dock inte knäppa ngt kort för Thomas öppnade dörren och då sprang han härifrån. Nu förstår vi vem som gör små gropar i gräsmattan iaf. Funderade när vi gick och kikade på gården vad det kunde vara och trodde att det kanske var nå fåglar som gjorde det men nu vet vi. Hoppas han inte bor här dock. Vill inte ha en grävling som hyresgäst. Har hört att det kan knaka rejält om dom biter. ..huvva.!

Måste lägga upp en rolig bild på Skorpan också. När jag höll på att städa garderoben klättrade han upp i en av lådorna och la sig till rätta.. hihi:



Han ligger i näst översta hyllan och han har klättrat dit alldeles själv som värsta apan. Såg jätteroligt ut när han klättrade.



Han är en fånge!





Tokmåns! ;P


Äntligen fredag, äntligen!

Åhhhh.. så skönt det är med helg!! Underbart verkligen! =)

I förrgår var Sara och Britta hit och kikade på kläderna jag har tänkt göra mig av med. Sara hittade 22 plagg!!! Och Britta 1 plagg. hihi. Det är roligt när man kan göra någon glad! Nu är det bara resten kvar!!
Fick dåligt med respons på klädbytardagen.. vore inte det en alldeles utmärkt idé??

Idag efter jobbet åkte jag och Thomas på Ica och handlade lite, sen for vi hem och lagade stuvade makaroner och korv. MUUUUMMMS!! Det är deffinitivt en av mina favvorätter. =) Längesen vi åt det. Riktigt gott var det!
Efter det tog vi oss en liten prommis. Sen stannade vi till hos Ulf och Britta och blev bjuden på kaffe och nybakta muffins! Inte dåligt! 
Nu ligger vi i sängen och kikar på nån komedi, har precis tryckt i oss lite goglass och sitter nu med storgodisskålen och vinglaset. Det kan aldrig bli för mycket av det goda.. eller? 

Imorgon bär det iväg till Umeå. Ska bli såå roligt!! =) 

Natt natt!
 


Min sista semsterdag!

Idag är det min sista semesterdag... har varit underbart att vara ledig och samla lite nya krafter. Tyvärr har jag gått upp 3 kg under dessa veckor. Inte så konstigt när man har ätit som en galning. Bara för att det är semester tror man helt plötsligt att man har helg vareviga dag.. och äter gott, dricker gott och smaskar godis varenda dag....
Så nu blir det ändring igen.. .

Helgen som var har varit kanon! Började fredagen med en god middag hemma hos oss. Hade bjudit hit Stoffe och Frida och Stina från Härnösand. Sååå roligt att träffa henne igen. Det blev min mumsiga kyckling och pestoröra till varmrätt, äppelpaj och marsansås och banankaka till efterrätt och massor med godis och chips till kvällen. Mummss..

Lördag var vi till Stoffe och Frida på partej. Himla skojigt var det. Vi avslutade kvällen på oscar sen blev det taxi hem.

Söndagen spenderades ute i trädgården. En riktig slappardag med pizza till middag. Skönt. Vi gick också ner till Ulf och Britta på kvällen och fick lite gofika där.

Nu till helgen ska vi åka till Umeå och träffa Melker. Ska bli så roligt. Äntligen!! Längtar!

Nu blir det lite slappa framför tvn och natta snart så man orkar upp imorgon för jobb..


Helgen som varit

I lördags var det dop. Min kusin Kattis son, Elfon döptes. Dom var så fina och trevligt var det. =)




Pappa, farmor, farbror Leif, Kattis och Larsa


Jag och min söta lillebror! ;)






Min söta kusin Cristina


Elfon var så söt i sin skjorta och med den rosa slipsen.

Efter dopet var vi bjuden till finfina Madde och Mattias. =) Så himla trevligt alltid när vi träffas. Jag och Madde har alltid så mycket att prata om. =) Tack snälla ni för en supertrevlig kväll!




Mmmm, jättegott, mums!! ;P









Söndagen spenderades hemma men det blev fullt hus!! Först kom Stoffe och Frida. Sen kom Jessica och Henke och skulle hämta tillbaka soffan som vi fått låna av dom. Så då for vi och köpte en ny i samma veva. Det blev en vit ektorp från Ikea. 
Sen kom också mamma och pappa för dom var i krokarna. Mycket trevligt! Stoffe och Frida blev kvar hela dagen så vi åkte och köpte lite mat och kockade tillsammans. Gott gott. 
Snälla snälla Madde och Mattias kom även hit med bilen som vi lämnade hos dom på lördagen också. (Det blev ju vin och öl och massa gott så då fick bilen stå åsså tog vi taxi hem, som dom också var så snäll och betalade hälften på. Tack snälla ni!)

Stoffe och Frida är i hustankar och har varit ett bra tag. Dom kikar på hus efter hus och lägger bud på det som är intressant men det går tyvärr inge vidare för dom. Senaste huset var huuur fint som helst (vi följde med och kikade) och låg bra prismässigt men det var många fler som blev lika kära i huset som dom, så det har redan barkat iväg på budgivningen. Nu ligger det på 1850000! Och det startade på 1375000. Kommer nog inte stanna där heller! =( Synd!  

Idag blir det städning av poolen + rensning av garderoben. Hade en fundering på om man skulle dra ihop en klädbytardag! Är det nån som är intresserad??
 Man har så mycket kläder man aldrig använder och ist för att kasta kan man ju se om man kan byta med varandra. Ngt man själv inte använder kanske nån annan tycker jättemycket om eller passar mycket bättre i. Sen det som blir kvar kan man åka med till erikshjälpen. Om det är nån som tycker det låter som en bra idé så säg till. Isf kan man ju göra det till en helkväll med gott att dricka, goda tilltugg och kanske utgång eller ngt annat skoj. 2 flugor i 1 smäll så att säga! =)

Näee.. bäst man sätter igång så man hinner med sig. Ska på middag hos Ulf och Britta sedan nämligen.


Semester

Nu har vi kommit hem igen efter en underbar vecka i södra sverige. Vi har haft det kanon. Vädret hade kanske kunnat vara bättre men det är väl det enda man kan klaga på.

Vi åkte i torsdags efter jobbet med målet Öland i sikte. Thomas och jag + Jessica med familj.
Kom fram ca 3.00 på natten till Linköping där vi slaggade. Jag och Jessica hade så trevligt i köket dock så vi kom inte i säng förrän kl 5.00. hihi.
Dagen därpå fortsatte färden mot Öland.

Väl framme var det fulla bestyr inför bröllopet. Jag skulle provsminka Sofia samtidigt som hon skulle ta hand om allt annat så det tog sin lilla tid. =) Tillslut var bruden nöjd.

Dagen därpå var det den stora dagen. Den 24/7, min födelsedag dessutom. Vädergudarna var vi inte överens med dock. Storm och hällregn! Sanslöst väder! Men men.. tur vi hade tak över huvudet. =)
Bruden var otroligt vacker. Och brudgummen så stilig. Det var en kanondag.

Vackra brudparet:



Söta lilla Ester:



Jessicas små busfrön:



Fina Jessica:



Jag och mina karl:






Brudgummen har precis lämnat bordet. Och alla killar tar chansen att få kyssa bruden! hihi



Mycket trevligt har vi. Hjärtat, Bernarne och jag.



Här ska brudparet dansa en bugg till en rolig låt som några av deras kompisar hade hittat på:



Patrik och söta lilla Ella:



Bröllopsvalsen:




Dagen efter passade vi på att ta en sväng till Långe Jan (Sveriges längsta fyr) och kikade även in på diverse loppisar och keramikbruk. Mysigt därute på Öland. Vi slaggade i stugorna som Jessica hade hyrt. En Tjejstuga och en killstuga för att kunna få plats allihopa. Så här såg det ut i killstugan dagen efter bröllopet. Två ganska pigga och en trött:



Efter Ölandsvisiten tog jag och hjärtat och åkte mot Eksjö och Anna.
Vi stannade först i färjestaden på Öland och köpte en glass:


Ser ni ölandsbron där bakanför?

Min cooling i bilen på  ölandsbron:




På vägen dit åkte vi in på två glasbruk. Fina saker och DYRA!



Framme i Eksjö tog vi in på stadshotellet. Sen gick vi till en mysig restaurang och åt och drack gott. Vi hann också med några affärer innan dom stängde. Sen myste vi till det på hotellrummet.



Utsikten från hotellrummet:



På den mysiga restaurangen i gamla stan:





Dagen efter sökte vi upp Anna och Davids lägenhet. Det gick väldigt lätt. =) Mitt i centrum. Vi stannade 3 nätter och hann med mycket skoj dom dagarna.

Ett roligt träd dom hade i centrum:



Hjärtat på ett mysigt litet café i gamla stan:



Mumsiga mackor hade dom:



Jag och Anna i Bullerbyn:



Framför ett av husen, kommer ni ihåg vem som bodde här?



Kommer ni ihåg när dom sov här uppe?



Hela gänget framför höskullen:



Åsså hamnade vi i katthult hos Emil:



Thompa har gjort hyss och gömmer sig i snickerboa:



Sista stoppet blev i Linköping där vi myste lite med herr och fru Berg.
Här tar jag och Ella en sväng om i köket medans mamma och pappa fixar käk:



Min snygging får avsluta det här inlägget. Vi har haft en knonstart på semestern. Nu blir det till att göra lite nytta här hemma. Hann faktiskt med ganska mycket första dagen hemma. Gräsklippning, Grästrimmning, byte av fasadskiva + målning, rensning av ogräs, rensning i stuprennorna mm. Ska ut och fortsätta idag. Ha det fint gott folk.


RSS 2.0