Finbesök

Igår kom Thomas bror med flickvän och dotter till oss från Linköping. Jätteroligt! Vi ska få rå om dom tills på lördag. Så idag var vi på birsta en sväng och kikade lite sen blev det invägning (- 1 hg bara! buhu.. ). Efter det åkte jag hem och bakade lite semlor som vi precis har smaskat i oss. Stoffe och Frida ville också ha en semla så dom kom förbi en sväng dom också. =) Gott gott.




hihihihiihii..

...hihihi vad jag är glad idag. Var på viktisarna igen (tisdagar är viktisdagar) och vägde mig och den här veckan hade jag gått ner 1,1 kg. Wiiieee! Så nu är det sammanlagt 5,1 kg. =) Skojigt värre. =) Viktväktarna is the shit helt enkelt. =)

Provade ett nytt recept idag som jag gjorde om lite. Riktigt mumsigt blev det! =) Här kommer det omgjort och klart:

Fiskgryta för 2 pers.

300 g torsk
2 schalottenlök
1 bit fänkål, 2 morötter
2 tsk olja
2-3 msk tomatpuré
buljong (1, 5 fiskbuljong + 5-6 dl vatten)
2 msk vetemjöl
2 dl lättmjölk
2 msk dill
3 stora kokta potatisar
haricot verts

Hacka lök, dela fänkål och morötter i mindre bitar. Fräs det i olja i en gryta. Häll på buljong och tomatpuré och låt det puttra ett litet tag. Skär potatisen i små bitar och låt koka med tills potatisen mjuknat. Krydda under tiden med salt, peppar, cayennepeppar, paprikapulver och chilikrydda. Lägg i fisken i bitar när det är ca 5 min kvar på potatisen och låt sjuda med. Vispa ut mjöl i mjölken och rör ner det i grytan, låt allt bli varmt. Smaka av och krydda mer om det behövs. Strö över dill och lägg i haricots verts. Servera! =)

Mumms fillibabba! =)




Min nyckel!

För nån dag sen, innan jag skulle till jobbet, tog jag fram jobbnyckeln ur ena jackan och skulle gå ut och låsa dörren här hemma. Lyckades då tappa jobbnyckeln så den for ner in under stentrappan som är helt ooooomöjlig att röcka på. Svor och irriterade mig så jävulskt men fick inte fram den nå bättre för det. (!?) Men idag  tog jag tag i saken igen för jag vill verkligen inte säga till chefen vad klantig jag varit (och just eftersom jag vet exakt precis vart den är) så då gick jag ut och gjorde hundra försök till att flytta på trappen vilket fortfarande (såklart!) var stört omöjligt. Tillslut hittade jag en lång grej som jag kunde lirka mellan bron och huset och efter många om och men fick jag tag på den lilla rackarn. TACK OCH LOV! Så nu är jag glad igen! =)

Ska bege mig ur på en liten promenix nu. Är ju så underbart väder!

Tisdag

Invägningsdag idag på viktisarna. -0,5 blev det den här veckan så det är jag ändå rätt nöjd över med tanke på allt godis och chips och skit som jag tröck i mig i helgen. Sammanlagt gått ner 4 kg nu. Det är bra. Thompan hade droppat 1,5 kg han men då har han varit riktigt duktig och inte ätit ngt snarra alls. Vissa har karaktär och det visar sig. Sammanlagt 5,5 kg för hjärtat. Satsar på ett kg till nästa vecka. Nya tag som man brukar säga.

Förövrigt trotsade jag min onda fot och vädret och tog en promenad in till stan. Det går med värktabletter i kroppen. Tar 1,5 timme ung..
Ringde till VC också ang foten så jag ska dit nästa vecka. Hoppas jag får nån hjälp den här gången. Har gått med denna fot i 8 månader nu så jag börjar bli rätt less. =( Att alltid ha ont är ganska jobbigt! Men men.. en ny VC och en ny läkare ska väl förhoppningsvis göra susen. Det tråkiga dock är att det alltid låter som VÄRLDENS börda när man ringer dit och vill boka tid..

Nu blir det till att slå igen dom små blå till en bondfilm i bakgrunden.



Helgens bravader

I lördags var vi barnvakt åt syskonen bus. Hade först lite roligt med lite kortspel och "4 i rad". Sen kom Ulf och Britta upp en snabbis med vovven och det blev helt plötsligt jäkligt livat. Inte av Ulf och Britta såklart utan självklart dom små kära barnen och vovven. Efter att dom gått hem gick vi upp och myste till det i soffan med lite chips och godis till melodifestivalen. Irma somnade ganska snabbt medans Adrian var vaken till ca 24.00.



Upp kl 8.00 i morse, fikade go' frukost och sen gick vi ut och lekte i snön. Jag, Adrian och Irma grävde tunnlar i snön och Thomas skottade uppfarten.











å Skorpan vågade sig ut också.. =)







Åsså en liten klätterapa i trädet. =)

Söndagskvällen tillbringade vi tillsammans med Jossan och Magnus. Först blev det en kvällsprommis och sen lite kaffe och mys i soffan till Wallander.


Lördag

Nu är magonten så gott som borta tack och lov. Men snön den fortsätter att vräka ner. Helt otroligt. Man skulle ju eg ta och hitta på ngt, ta vara på att vi får så mycket snö men vad? Man skulle haft nå pulkor och tefat.. det skulle varit skoj! Ikväll kommer Adrian och Irma hit också. Då hade det varit riktigt skojigt. Hmm.. mamsen jessica får kanske ta med nå tefat så kan vi åka iväg nånstans och åka. =)

Måste bjuppa på en riktigt god maträtt jag drog ihop igår. Blev en riktig succé trots jäkligt udda kombinationer.

Kycklingtortilla för 2 pers:
 
Tärna 1 äpple och 2 st charlottenlökar. Fräs i stekpanna. Tillsätt ca 250 g kycklingfilé och stek till kycklingen är genomstekt. (om man gillar svamp så dra i det också) Lägg i 2 dl fraiche och 2 krm sambal oelek och 2 krm curry. Fördela blandningen i 4 st tortillabröd. Rulla ihop och lägg i ugnssäker form. Strö riven ost över och in i ugnen tills osten smält. Ta ut och njut tillsammans med en mumisg sallad. mums.

Denna rätt går att göra nyttig (som vi gör) genom att använda fraiche med 5% fetthalt och endast 4 msk riven ost med max 17 % i fetthalt. Lika mumsigt ändå.

Nu ska jag se om min kära älskling vill kliva upp och äta frukost med mig. Sen blir det en tripp till birsta. Måste lämna tillbaka ett par byxor som jag köpte häromdagen. Kom hem och insåg att jag redan hade exakt likadana. Som jag heller inte köpt för så längesen.. VIlken bra koll man har. Det tråkiga var dock att de här byxorna var en storlek mindre.. men men.. ska ju ner ännu mer i vikt så jag kommer nog kunna ha ännu en storlek mindre så småningom. Har förresten gått ner 3,5 kg nu. Mycket kvar men en god bit på vägen. Thomas har gått ner 4 kg han. Men han är lite duktigarer  än mig. Jag äter godis ändå. Igår köpte han en godispåse på ca ett halvt kg och den åt jag upp alldeles själv. Ajabaja.. Men sockernarkoman som man är så är det svårt att sluta helt. Om jag äter godis 1 g/vecka så är det skitbra för att vara mig. hehe..

Vi säger så så länge..

Magont

Idag har jag så himla ont i magen så jag blev hemma från jobbet. Ligger i soffan och gör absolut ingenting. =( Roligt är det inte. Dessutom att man kikar ut och ser att det verkligen skulle behöva skottas (så att Thomas kommer in med bilen efter jobbet även) men jag får inte anstränga mig och orkar för den delen inte heller med denna mage. Det är jobbigt dock att vara som man är och få dåligt samvete för allt man inte gör..

Onsdag

Idag har varit en dag jag har gått och gruvat mig för.. har haft det rätt jobbigt psykiskt dom senaste dagarna men nu är det gjort och det gick bra. Skönt att det är över (förhoppningsvis). Har varit på sjukhuset och gjort ett litet ingrepp men som tur var fick jag en riktigt duktig doktor och assistenten var lika bra hon. Ödmjuka, trevliga och duktiga. SÅ nu ska jag förhoppningsvis vara botad. Har nämligen haft en cellförändring som dom var tvungna att ta bort.. riktigt jobbigt. Nu blir det till att ta det lugnt tills detta har läkt sen ska jag på återbesök om ca 4 mån och se så dom fått bort allt. Sen fortsättningsvis kommer jag bli kallad 1 gång per år i 5 år för att vara på den säkra sidan.

Det är tur att man gör dessa cellprovtagningar iaf. Så man kan upptäcka det i tid så det inte hinner utvecklas till cancer. Tyvärr är dödligheten i livmoderhalscancer ganska stor. Omkring 30% av de kvinnor som får livmoderhalscancer har avlidit fem år efter diagnosen. Detta har ju inte gjort en annan lugnare precis. Men som sagt.. tur dom gör dessa prover så man kan upptäcka det i tid och ta bort det medans det är ofarligt.

Sprutan man fick för bedövning var inge vidare trevlig. Den innehöll adrenalin, som ska vara bra för att minska blödningen. Man fick som värsta ruset i kroppen och började skaka och fick hjärtklappning, men det var precis som det skulle vara. Det lugnade ner sig bara efter en liten stund. Sen skar och brände hon bort det som skulle bort. Tack och lov var Thomas med som moraliskt stöd. En liten hand att krama om var inte helt fel. Det är tack vare han och sköterskan (och såklart även en pedagogiskt och duktig doktor) som gjorde att det gick så bra ändå. Mådde inge bra innan. Nej dom här kära doktorerna jag har träffat är värd varenda krona som dom får i lön. All eloge till dom.

Så nu är det bara att ta nya tag och hålla tummarna att jag slipper göra det igen. Det märks när vävnaden skickas på analys. Det gäller nämligen att hon fått bort allt med god marginal annars måste jag dit igen och göra om samma procedur så jag håller alla mina tummar för att jag ska slippa.

Min kära doktor sa även till Thomas att det viktigaste för mig nu var att vila ordentligt och ordinerade mig massor med godis och städ- och matlagningsfria veckor framöver.. hehe.. så nu är det bara till å följa detta tycker jag. Det blir med andra ord Thomas som står för städningen framöver. =) Som sagt.. mycket bra doktor. =)

RSS 2.0