Sova?? Nej tack!

Nu håller jag på att upptäcka världen. Jag vill ställa mig upp hela tiden.. på allt..jämt!
Det är så roligt så jag hinner inte sova.. och ska jag sova så är det korta sovningar. Förmiddagsluren tackade jag nej till idag men mamma insisterade så hon packade ner mig i vagnen och gick en sväng så jag somnade visst en stund ändå. Ca 20 min sen fick det vara nog. Men som jag kämpade för att inte somna. Satt mig upp i vagnen hela tiden. Tillslut blev ögonen trötta så då fick jag ge med mig.
Och så här är det vid varje sovning nu.. vill inte! Igår kväll ville jag inte heller. Så då sätter jag mig först upp i sängen och sen ställler jag mig upp. Mamma tyckte det var bättre förut när jag somnade direkt.

Igår åkte mamma och pappa och köpte en rullgardin till mitt fönster. Jag har ju vaknat vid 4-5 tiden ett tag nu och mamma gillar det inte. Hon är så trött då säger hon. Och ljust är det det då. Så i morse vaknade jag faktiskt vid halv sju. Skönt tyckte mamma. =)

Idag ska vi gå och sjunga.

Här kommer några fler bilder från morsdagen:












Ser ni min fina body och strumpor. Det hade jag på mig när jag och pappa kom med frukost på sängen till mamma på morsdag. Hon fick kaffe i en alldeles egen mammamugg åsså hade vi köpt en present också. En i.d. foundation. Hon blev jätte jätte jätte jätte glad! :))

Mammas dag! :)

 

 


Vårrus och lite annat bus

Idag har jag och mammat varit på två prommisar. En i morse med Valdemar och Maria. Fick en puss av deras vovve också. hihi.
Sen en nu ikväll på vårruset. Det var mycket att  titta på, men tillslut blev jag så trött så jag somnade sittandes.

 

Efter loppet fick jag en medalj!



Och så här glad blir man när man kommit i mål och får åka hem igen! =)



Mellan prommisarna kom mammas fina kompis Malin en sväng. Då lekte jag ute på altanen medans dom lapade sol, drack kaffe och surrade på.

Ngt som jag tycker är riktigt skoj nu är att krypa fram till spegeln och busa med den där andra tjejen mitt emot. Jag pratar och skrattar och pussar på henne. Hon är så himla skojsig!


Sommarmammor

Idag har vi haft våra härliga "sommarmammor" och "sommarbarn" här. Mamma bjöd på soppa och lite hembakt rullårta och cupcakes.
Vi lekte både inne och ute i det fina vädret. Härliga tider. Mammorna hade lagat mat och gjorde byten med varandra så nu väntas på menyn:
Laxgryta à la Ronja
Skinka med mozzarella à la Tilda
Böngryta à la Greta
och Kyckling med basilika och Oliver à la Alma.
Böngrytan blev dagens middag och den var smask!














Efter att dom åkt hem for vi och hälsade på mormor och morfar. Jag har saknat dom för dom har varit i Polen sen i onsdags. Jag fick jättefina presenter av dom. En klänning, en kepshatt, ett par söta leggings och en gullig tunika. Puss puss på er bästa ni!


Gräs

Idag har jag och mamma varit på långprommis med grannarna Maria och Valdemar. Mammorna kacklade så mycket i vanlig ordning så jag fick ont i öronen och somnade. ;)

När vi kom hem lekte vi massor. Jag kröp omkring och utforskade massa nya vrår i huset. Spännande. Efter lunchsovningen kom pappsen hem. (Idag passade även mamma på att sova lunch, för hon var också helt slut.)

Jag har för första gången suttit på vår gräsmatta idag också. Fast på en filt. Undersökte gräset lite men det var läskigt så jag satt kvar på filten. Säkrast så. Efter ett tag kom Skorpan och myste med oss. Jag ville ha hans bjällra som han har runt halsen men mamma sa bara "AJAJ" hela tiden. Jag förstår inte riktigt vad "AJAJ" betyder, men det är jätteroligt när hon säger det så jag börjar tokskratta när hon säger så. Fast jag tror att hon menar allvar, men det är liksom det som är det roliga. Att jag liksom inte får, men gör det ändå.  Hihi.

Det första jag gjorde var att sparka av mig skorna:


Det var ju jätteskojigt:






Lekte lite med bollen:



Undersökte gräset lite försiktigt:









Filosoferade med Skorpan:



Det var våran dag det! =)

 


Canadagäster

Denna helg har varit fullspäckad. I torsdags fick vi besök från Canada. Min mormors bror och fru har bott hos oss från torsdag till tisdag. Det började ledsamt då vi i fredags sa hejdå till mormor på hennes begravning. En jobbig och känslosam dag. Hoppas hon har det bra i himlen min älskade underbara mormor. :'(
Därefter har vi tagit väl hand om hennes bror Gunnar och hans fru Tina. Det har varit mycket mycket trevligt att ha dom hos oss. Dom har varit underbara med Alma och hon har verkligen älskat att ha dom här. Många framsteg har det blivit för lilla damen i helgen också.
Hon kan låta som en indian, pussas, krypa snabbt, ställa sig upp, jaga katterna, smacka med munnen och vakna kl 4 på morgonen. Allt detta har hon lärt sig på en helg.

I lördags var Malin och Daniel till oss och åt middag och myste. Massa bus med Alma blev det. :)

Leker tittut med Danne:


Får span på blomman:




KnasMalin:




På söndagen var vi på kalas. Då fyllde Fridis år.

Redo för kalas:




Mamma kom förbi:






Tina och Gunnar:


Mattias och Alma:


Födelsedagsbarnet:


Jocke och Älskling:


Mys med Viggo:


Viggo och Mimmi:





Idag har vi haft en mysdag med besök från denna söta tjej och hennes mamma:



Greta lekte med spegeln:



Alma och Greta lekte tittut med varandra i trappen:


Kröp omkring lite:


Greta skrek till Alma att hon skulle titta vad hon lagt i bunken:

 
Hejsvejs!






Ändrade rutiner

Idag vaknade jag kl 05:45. Ville inte sova längre. Då fick jag fika med mamma och pappa. Sen blev jag trött och ville sova igen vid 07:00 och sov till 09:00. Under tiden passade mamma på att dammsuga, tvätta, städa och även baka inför gammelmormors begravning imorgon. =,(

Nu har jag ätit god lunch (mammas hemgjorda potatis och purjogratäng=mums), krypit lite och lekt med telefonen jag fick av Britta och Ulf.

Nu ska vi visst ut på en långprommis och det känns skönt för jag är så trött nu igen! Hejsvejs!


Kryp med lite has på ena benet

Idag kryper jag ska ni veta! Hihi.


Pippi Långstrump

Så här hittade jag min lillsessa i morse:



Hon tror visst att hon är pippi långstrump och ligger med fötterma (nästan) på huvudkudden.
Kanske trodde hon att hon var Pippi eftersom hon vann mot pappa i armbrytning kvällen innan:









Åsså hade jag visst tagit ett kort från gårdagen. När Almis satt i kundvagnen för första gången.



Nu ska jag se om lillsessan vaknat i vagnen. Har varit på en långis från Ok i skönsberg och hem och då somnade hon gott. Tjing

Babysång och långpromenad

Idag tog jag och mamma lite sovmorgon igen. Vaknade kring 07.30. Efter en go grötfrukost stoppade mammsen ner mig i vagnen åsså gick vi på en långprommis. Först satt jag upp och kikade och tyckte det var jätteskoj men sen blev jag så trött så jag somnade sittandes så då fick mamma lägga ner mig.
När vi kom hem lekte vi lite och sen åt vi lunch. Jag har inte nån jätteaptit just nu.. tycker det mest är roligt att knipa ihop munnen, se busig ut och skaka på huvudet. Jag äter dock men det tar lite längre tid. :)

EFter lunchen gick vi bort till babysången. Den här gången var det supersuperskojsigt! Vi fick sjunga några vårlåtar, gunga på bollar, spela marackas och titta på massa bubblor som åkte omkring och försvann. Dom kallas visst såpbubblor. Det var jätteläckert tyckte vi alla småpluttar.

Efter babysången med alla intryck blev jag jättetrött och ledsen så jag somnade direkt när mamma la ner mig i vagnen. När jag vaknade fick jag lite bulgur och kycklingröra av mamma som hon hade lagat. Det var gott.

När pappa kom hem åkte vi på affären. Då fick jag för första gången sitta i kundvagnen där dom stora barnen sitter. Det tyckte jag var jätteroligt! I början höll jag i mig hårt men sen blev jag lite tuffare och släppte och for omkring så mamma och pappa fick hålla i mig.

Idag har jag inte några dagsfärska kort att bjuda på men jag bjuder på några från när farfar och Britta var och hälsade på förra veckan. Tjing tjing












Sol

Hej hopp!

Idag har jag och mamma tagit sovmorgon. Jag har fått lite konstiga tider efter helgen och somnat senare på kvällarna så därför sov jag lite längre i morse. Det beror nog på att jag inte mått så bra i helgen. Hade feber både lördag och söndag. Mamma tror att det kanske är tänder på g!? Kanske? Idag har jag iaf mått bra igen så jag och mamma har varit ute i det fina vädret och lekt. Sen kom Malin och följde med på en långprommis.

I lördags var mammas kompis Anna och hennes kille David på middag hos oss. Anna ska få en bebis. Den ligger i hennes mage. Roligt tycker jag. Då får jag en till kompis. hihi.

I går var mormor morfar, Mattias, Stoffe Frida och Tilda hem till oss och grillade. Det var skoj. Mamma glömde knäppa kort men här är några bilder från tidigare i veckan när min morbror Mattias och mormor var och hälsade på.












RSS 2.0