Fjällen

Hade en helt underbar helg i fjällen. Soligt och fint väder och vitt överallt. Kom upp på fredagen och då blev det mys framför brasan med lite vin och gotta. Lördagen tillbringade vi ute på skotrarna. Åkte puckelpistleder och upp och ner för fjälltopparna. Blev två fikastopp med lite korvgrillning och skogaholmslimpa. ;) Gud så jag njöt! Helt underbart var det! Söndagen var det tyvärr hemgång igen men vi hann med att sola våra nunor en stund och en promenad upp på toppen. Vilka utsikter! Snacka om att det där är livet det. Här kommer några bilder från paradiset:


Thomas, Magnus, Jossan och jag i stugan.



Jag och Thompa i mysmundering. =)



Min snygga kille! =)



Lilla tv-hörnan i stugan. Vi kunde ju inte missa solsidan!



Jag på skotern! =) cool va? haha



Hela gänget! =)



Jag och Jossan blev som barn på nytt! =)



Härliga vyer!
 

Lite renar fick vi syn på också.



Grabbarna slappar lite i solen..



Nybakt bröd

Har precis bakat klart (och även passat på å smaka) ett nytt bröd som jag hittade på internet. Det blev gott. Och nyttigt. =)
 


Frukostbullar:

50 g jäst
5 dl lättmjölk
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
7 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl special
 
Smula jästen, värm mjölken till 37 grader och häll på lite av mjölken. Rör om tills jästen löst sig och häll på resten av mjölken. Tillsätt olivolja (rumstempererat), salt och socker. Rör i alla mjölsorter och använd maskin för bästa resultat. Arbeta degen i ca 5 min med maskin. Låt jäsa ca 30 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda en liten stund. Dela upp i 24 bullar och låt jäsa i ca 30 min. In i ugn i 8-10 min. KLART!

Har även hunnit rensa skafferiet från gamla mjölsorter mm. Mycket som stod och tog en massa plats. Nu är det rent och fint och bara färska saker kvar. =) Nu blir det även en promenix till ica. 2 flugor i en smäll. Nytta med nöje. Handling + hurtning. ;) Bäst jag skyndar på så jag hinner med mig. Ska göra kycklinglasagne till middag idag. Tänkte jag skulle hinna klart med det tills Thomas kommer hem. Morsning.


Staden som Linda glömde

Idag har jag varit på stan med Malin S. =)  Mycket trevligt var det. Tiden gick så jäkla fort bara. Synd. Fick även kika runt lite i hennes lilla bostad. Första gången. Hoppas verkligen det blir fler! ? ;P Ser fram emot ett glas vin på mysiga uteplatsen till sommaren. ;) Just nu var det så mycket snö på den så konstigt att jag fick den känslan!?. Men det fick jag. ;) Vi får boka in en sån kväll iaf tycker jag! =)

Är så himla sällan på stan nu för tiden så jag känner knappt igen mig där. Helt förvirrad. Som att man är i en helt annan stad. Borde gå där lite oftare just för såna mysiga butiker som inte finns i birsta. Som butik annelie (eller vad den hette). Så himla himla mycket fint dom har där. Inredningsbutik i exakt min smak. Åt en sallad på barista men den var väl siså. Har ätit godare men helt ok. Latten var dock en riktig höjdare! Mumms.

Till middag idag gjorde jag en krånglig men god maträtt. Kåldolmar! Herregud vilket pul det var. Koka ris, koka potatis, koka vitkål, steka lök, blanda köttfärs+ris+ägg+lök+kryddor och sen lägga ner det i vitkålen som ska ha blivit mjuk sen steka sen in i ugn. Åsså göra såsen. Men jag lyckades rätt bra. De blev dock de största kåldolmar jag sett men jäkligt goda var dom. Till och med Thomas som var jätteanti och bara ville spy på tanken att jag skulle göra kåldolmar tyckte det var gott så det måste betyda ganska bra betyg ändå. =) Det var dagens utmaning. Blev lite situps, armhävningar och benböj lite senare också. 20 av varje. Mer orkade jag inte. :P
Nu ska sovas. En ny dag imorgon. Undrar vad jag ska hitta på då måntro? =)

-1,4 kg =)

Trodde det absolut inte men jag hade gått ner 1,4 kg till den här veckan (på 2 veckor iofs). Det roliga var att när jag vägde mig stod vågen på 66,6 kg och dessutom har jag nu gått ner totalt 6,6 kg. Jäkligt många 6:or måste jag ju säga.. haha. Thomas har gått ner 10 kg han den lilla rackarn! =) Duktiga vi e.
Men jag kan ju bara påstå att det absolut inte är några som helst konstigheter. Vi äter allt. Jag åt ett halvt kg godis själv i fredags, massa chips och gotta i lördags och kakor och grejer i söndags å ändå går man ner. Vad är det för konst då? =) Skönt är det iaf. Att det går neråt alltså.

Tog en långprommis idag. Gick till stan. Tog ca 1 h och 45 min. Skönt. Men det känns i benen. Så jäkla härligt att snön nästan är borta på vägarna och att det är plusgrader ute. I like. Vårkänslor. JA! Underbart!

Hjärtat

Mitt hjärta är verkligen världens underbaraste. Han tänker på mig jämt. Förra veckan när vi satt och åt middag tar han fram en present sådär bara apropå ingenting. Hur gulligt som helst! Det var en klocka. Skitsnygg! Bra smak har han också. Sötisen.
Sen igår när vi åker hem så säger han att han varit på apoteket och köpt en smärtstillande salva till min fot eftersom jag har så ont i den nästan jämt. Sådär bara. Utan att jag bett om det eller ens nämnt något. Hade inte ens i tanken på att man kunde använda en sån. Han är så himla omtänksam. Älskar dig för det hjärtat!


Lite bilder från de gågna veckorna.. =)

En iskall men solig dag ute på alnön hos Thomas mamma:









söta lilla Linuspojken



Sigbritt försöker förstå sig på gummibandet.. haha.. slår nästan knut på sig själv!



Chicko kramas med Thompa

Hemma igen:



Lilla modellen Skorpan



Åsså supersöta lilla Ella på mysfilten. =) Finbesök från Linköping.

Freeeedag!!!

ÅÅÅÅÅHH vad underbart med fredag och ledig helg!! Imorgon blir det dop. Kusins son ska döpas. Lilla Lucas! =) Det blir trevligt! Ikväll ska vi bara vara och mysa framför let´s dance. Det blir väl en eller två "guldrullar" också om jag känner min karl rätt. Vi har börjat kika på luftslottet som sprängdes men inte sett klart den än så den blir det nog iaf. Veckan har varit bra. Började med en supertrevligt dejt med Malin S på min lediga dag. Mycket trevligt. Alldeles för sällan vi ses. Blev en liten runtvisning i huset och lite semmelfikande. ;) Sen tog vi en sväng på birsta. Skoj skoj. Igårkväll hade jag besök av Andreas (arbetskollega). Först blev det lite käk och sen hade vi gitarrkväll. Hihi. Mycket trevligt. Nu kan man spela några ackord iaf. =) I like.

Näe.. nu ska jag springa upp till den efterlängtade soffan och mysa ner mig lagom till let's dance. See ya! =)

RSS 2.0