Mamma gästbloggar

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Allting fick genast större mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.

Du är en gåva jag älskar så djupt
en gåva jag fått att bevara
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara.



Älskar dig hjärtat, nu och för evigt!!


Lucia

Här kommer några bilder på när  jag var Lucia. Mamma säger att jag är det sötaste hon någonsin sett så därför bjuder jag på en hela radda med bilder. <3

















Julafton nr 2

Inte nog med att man firar julafton en dag. Vi hade även en lilla julafton dagen efter hos morbror Christoffer och Frida eftersom dom inte var med oss på julafton. Då fick jag ännu lite fler julklappar. =) Vilken tur jag har! 

Bjuder därför på lite fler bilder:



Myser med min morbror Mattias på juldagsmorgonen. :)




Tilda åker i gåstolen! :)



Världens bästa Frida! Det är nånting speciellt med henne. Blir såå himla glad när jag ser henne. <3


Min fina gammelmomor och bästa kusin Tilda!







Natti natti. Nu längtar jag till nästa Julafton! :)


Julafton

Nu har jag firat min första julafton. Vad mysigt det var! Vi var hos mormor och morfar och firade och tillsammans med oss var farmor och Janne, gammelmormor, Morbror Mattias, Mammas morbror Håkan och hans tjej Da och mamma och pappa såklart. Jag var i centrum hela tiden. Flörtade och charmade allihop och sov nästan inget. Man kan ju missa ngt om man sover..

Här kommer ett bildhav från julafton:

Min första julklapp. Jag funderar vad sjutton man ska göra med den här??




Nu tror jag att jag vet!! Man ska nog slicka på den...



Min fina julklänning:




Undrar vem som ska få den stora björnen??




Myser i gammelmormors knä (och det är morbror Mattias brevid som klappar Fanta Fjäder):



Jag och min mamma:



Alla tjejer:





På med julpyjamasen:



Med min pappa:



 Tack så hemskt mycket till alla er som gav mig massa fina julklappar!!


Knosterbebis

Jag är en liten "knosterbebis" säger mamma. Hihi.

Idag har vi varit hemma hela dagen. Mamma har bakat cederpepparkakor, ischoklad, cornflakesgodis och citronkola medans pappa och jag har busat. Farfar och Britta kom förbi en sväng också med julklappar till mig. Hihi. Ska bli kul att öppna dom imorgon.

Vad spännande det ska bli med min första julafton. Så spännande att jag inte vill sova. Ligger här och leker med mina fötter ist. Undrar vad det är för ngt det där som kallas julafton. Snart får jag se.. hihi. :)




Rumpan bar

Idag hände en tokig sak när vi var på birsta. Jag pruttade högt så mamma och pappa trodde att jag bajsade (men det gjorde jag inte "hihi"). Dom gick iaf till familjerummet för att byta blöja på mig. Där märkte dom att jag bara hade pruttat men tänkte ändå byta blöja eftersom jag hade kissat i den. När sedan mamma hade slängt blöjan och skulle ta fram en ny, fanns inga nya blöjor i skötväskan. "Hahaha". Trodde dom att jag redan hade slutat med blöja. Tokiga föräldrar.
Det blev lite panik, för blöja det måste jag ju ha! Så pappa fick springa bort på Coop och köpa ett paket medans jag och mamma var kvar. Och där låg jag, med rumpan bar "Hihi". Mamma kände sig lite fånig tror jag, för det kom och gick folk hela tiden och bytte blöjor och ammade medans jag bara låg där och luftade och mamma bara stod där. Jag passade på att leka med mina fötter och kika på alla som kom och gick och var rätt nöjd nästan hela tiden iaf. Tänkte att det är nog bäst det så mamma slipper skämmas. Tänk om jag skulle börja skrika liksom. Det vore ju lite tokigt om hon skulle behöva ta upp ch trösta mig. Då hade jag ju kunnat kissat på henne. :)
Så så kan det gå om man glömmer att kolla skötväskan innan man far. Då kan det hända att man får ligga och lufta i amningsrummet på birsta.


Fullspäckad dag

Igår gjorde vi massor. Först åkte vi till Wilma. Jag fick en julklapp av henne. Gud vad snäll hon är!!! :D
Mamma och Pappa fick smaka smarriga lussebullar och goda cederpepparkakor som mamma tänkte prova baka också nån dag. När vi varit hos dom ett tag åkte vi vidare till Farmor och Janne. Där fick jag leka med lite gamla leksaker som hon hade hittat. Dom var superskojiga. Jag slickade på dom, bet på dom och kastade dom i golvet. Jag fick även provsitta min julklapp. :) Mamma och pappa blev bjuden på lasagne. Mums tyckte dom!

När vi hade varit där ett tag åkte vi och hämtade upp Ester. Hon skulle vara med oss ett tag så Jessica kunde åka och köpa de sista julklapparna. Jag tycker Ester är spännande. Hon har såna ljusa roliga lockar åsså ler hon alltid åt mig! Så jag brukar alltid le tillbaka. Vi kikade på en film som Ester hade med sig. Jag blev helt fast i den filmen. Det var såna roliga figurer med så jag skrattade åt dom flera gånger!! (Det tyckte mamma och pappa var roligt!)

I dag kom mormor på lunch. Mamma hade lagat lite spaghetti och köttfärssås till henne. Jag satt i hennes knä en stund och det var så mysigt. Grinade inget! :) Hon är gosig tycker jag! Efter det sov jag i två hela timmar. När jag hade vaknat åkte vi till Birsta för att inhandla de sista julklapparna samt några smågrejor till mig. Det var körer överallt och dom sjöng jättefina julsånger. Vad mysigt det är det här med jul.  

Här sitter jag i mormors famn och jag har på mig en klänning som jag fått från min kusin Tildas mormor. Visst är jag fin??




Birsta city

Idag har vi varit på Birsta hela dagen. Jag kikade på lite andra bebisar i familjerummet och kikade på mamma när hon testade kläder. Hon sa att hon vill ha ngt fint på julafton. Kan hon inte vara en pepparkaka eller tomtenissa som Tilda och mig? Hihi

Tittut:


Lucia och julafton

I tisdags var jag Lucia. Jag var så himla söt med min fina Luciakrona och mitt fina Lucialinne som jag fick av mamma. Vi lussade med babysången i Sköns församlingsgård. Det var roligt. Alla pensionärer såg så glada och lyckliga ut för att vi kom och sjöng, eller rättare sagt, såg söta ut för dom (sjöng det gjorde mammorna) . :)   
Låtsasfarmor var där och kollade på mig. =) Jag fick även ett paket av henne och farfar. För att det var min första Luciadag. :) En jättefin nalle var det i det paketet!! Vad snäll dom är! 

Snart är det Julafton. Det ska bli spännande! Har hört att man får massa julklappar då. Hihi. Hoppas jag får en gåbil. Tilda har en sån och verkar tycka den är superkul!! :)  

Idag är jag en gullunge:

 


Bakdag

Idag har mamma haft en bakdag. Detta har hon bakat:

Pepparkakscupcakes:



Snöbollar och Trillingnötter:



Chokladdoppad lakritskola med havssalt:



Snickerskakor:



Herrejisses vad hon har hunnit med. Kanske för att jag sov 2 timmar + att jag lekt med pappa massor.

Här ligger jag i mitt hello kitty gym och gymmar:

 



Natti natt


Julklappar

Idag har mamma och pappa och jag åkt runt överallt. Dom har handlat julklappar och presenter så det är nästan klart nu. Jag pekade även ut en julklapp som jag vill ha med mig till bebisträffen på fredag. Den blir kanon tycker ja. Hihi.

Vi åkte även till morbror Hans, Malin och Blenda. Jag fick en teckning av Blenda också köpte mamma och pappa hyllor av dom som jag ska ha i mitt rum! Kalas! 

Jag har haft en ganska rolig dag. Jag tror jag gillar att gå i affärer. Kommer nog blir en liten shoppingtjej när jag blir stor. ;)

Utvecklingsuppdatering:
Jag har nu upptäckt mina fötter. Vill gärna ta tag i dom så fort jag kan. Dessutom vill jag helst sitta upp nu för tiden. Man ser liksom mer då. Sitter faktiskt nästan själv (med lite stöd också förstås!). Tycker också fortfarande att mina händer är otroligt vackra. Studerar dem väldigt ofta. Jag har också börjat skratta. Riktigt skratta alltså! Med skrattiga ljud. När Frida var här i fredags och kom gåendes nerför trappan tyckte jag hon var så himla rolig så jag gapskrattade. Har aldrig skrattat så mycket!!! Tänk vad lättroad man är. :)

Dessutom har jag börjat rulla mera. Så fort mamma lägger mig på mage så rullar jag över till rygg. Och jag tycker det är jätte skojigt! :)
Jag tycker också om när mamma sjunger "En kul en natt natt natt". Då skrattar jag som bara den.

Natti natti.

 


Bus med Tilda

Igår var jag med Tilda och mammorna medans papporna tapetserade. Nu är det färdigtapetserat i mammas och pappas rum men inte i mitt.

Idag har vi åkt runt på dollarstore, colorama, plantagen, bauhaus, byggmax och ica. Det skulle köpas bla lister, socklar, foder och spik. Dessutom fick jag ett nytt påslakanset, rosa med vita stjärnor på. Vilken tur jag har! 

Jag sov väldigt mycket medans vi var ute och for så jag tänkte vara vaken läääänge nu istället!




RSS 2.0