Mormor och morfar mys x 2 i helgen

Hej hopp!

Nu har jag äntligen blivit lite piggare. Fy vilka jobbiga dagar jag har haft. Det blev 4 dagar med hög feber och jag mådde verkligen inte bra. Urs och fy för dumma förkylning. Är fortfarande väldigt snorig och hostig men mycket mycket piggare och ingen feber. Min matlust har kommit tillbaka också. Skönt. För jag älskar ju mat!! =)

Jag ska berätta ngt roligt som jag lärt mig efter dessa sjukdomsdagar. Jag kan skaka på huvudet. Det betyder NEJ NEJ! Åsså kan jag se sur ut. Man böjer ner huvudet och tittar på mamma eller pappa med arg blick. Mamma och pappa har ju försökt allt vad dom kan att få i mig nån äcklig vattenliknande vätska som smakar PYTON! (Slemlösande kallas det visst..) Men det ville jag verkligen inte ha. Då försökte mamma luras med varannan sked god yoghurt men det kom jag snabbt på och vägrade sen öppna munnen (faktiskt därför som jag matstrejkade.. man visste ju liksom aldrig vad som skulle ligga på skeden). Men dom verkade inte förstå att jag inte ville ha så jag vred och skakade på huvudet och slog bort skeden med armarna och gav dom onda ögat. Jag tror dom förstod tillslut för nu får jag inte det där äckliga längre. Så nu skakar jag på huvudet med jämna mellanrum också ser jag lite busig ut.. åsså ger jag dom onda ögat ibland. Men nu verkar dom bara tycka att det är roligt för dom skrattar åt mig när jag gör så. Jag tycker faktiskt också att det är ganska roligt.. liksom ett nytt sätt att kommunicera på. Jag provar mig liksom fram i vilket sammanhang det passar. När pappa tog fram mat idag så var jag inte sugen och då skakade jag på huvudet. Då slapp jag. Sen när dom frågade om vi skulle åka till mormor skakade jag också på huvudet men då passade det visst inte, för det ville jag ju. Jag får nog kläm på det där snart! ;)

Idag har vi varit till mormor och morfar och hälsat på. Skönt att komma ut lite efter alla "ligga-hemma-och-kurera mig-dagar". Dom kom även hit i fredags kväll och var med mig och mamma så att vi skulle slippa vara ensamma när pappa var på nöjeshallen med jobbet.
Jag hade himla skoj ska ni veta, speciellt idag eftersom jag kände mig mycket piggare idag!
Här får ni se själva:


Jag fick bla rida på mormors axlar medans morfar lagade mammas favoriträtt. Superskoj!!





Sitter och väntar på maten.. här var jag faktiskt riktigt sugen. (Fick faktiskt smaka lite glass av mamma idag också, oj vad det var smaskens!!)



Efter att jag hade bajsat ner mig totalt, fick jag leka med en ny rolig leksak. Vad skojig den var! Mormor och morfar hade även köpt en pipmugg till mig som jag kan ha när jag är där. Vad snäll dom är. Bra var den också. God att dricka ur! :) 



Mys och lek med mormor i soffan!

Nu har jag kvällsbadat och gått och lagt mig.
Natti natt!

Läkarbesök x 2

Idag har vi varit till läkaren igen. Alma har haft feber sen igår kväll och hosta/slem och jättesnorig. Vägrade äta lunchen i dag också och då är hon dålig, hon som är ett litet matvrak annars. Vi fick inget penicillin för han tyckte hon var så glad och "pigg" ändå. Det var nog enda gången på hela dagen som hon log självklart! Annars har det varit grin och tårar och tokhängig heeela tiden. Men min lilla sociala bebis blir ju nästan alltid glad när hon träffar andra. 

Nu vill vi att hon ska bli frisk så vi kan gå ut och njuta av det fina vårvädret och kanske använda dom här coolingbrillorna:

  


Mamma tar över!

Nu orkar inte jag skriva om mig själv nå mer så nu får mamma ta över.

Idag har jag varit med lilla hjärtat till läkaren. Hon har sån hosta och är fortfarande väldigt snorig. Igår kväll, när hon precis druckit klart sin välling kom allting upp igen som en fontän och vitlackerade hela henne, mig soffan och mattan. Det var den värsta kräkningen jag varit med om. Även i morse när hon hade ätit sin gröt började hon hosta och tjöjdes av allt slem och snor så även gröten kom upp. Hon fick panik och även jag eftersom hon knappt kunde andas med allt snor och slem och tjock kräka som bara fortsatte och fortsatte att komma. =( Dokorn skrev ut slemlösande så jag hoppas hon ska bli bättre snart. 

Här kommer några bilder från igår då vi hade besök av Frida och Greta, Hanna och Ronja och Petra och Noel. Mycket mysig dag! =)












Dop

Nu har jag och min kusin Tilda blivit döpta. Jag tyckte det var så roligt när vi gick ut i kyrkan när alla satt och tittade på oss. Jag sprattlade med benen så mamma tyckte jag blev 10 kg tyngre och log och njöt av all uppmärksamhet jag fick. Jag tycker om att vara i centrum. Mamma säger att det kanske beror på att jag är lejon. (hur man nu kan vara ett lejon när man är människa, konstigt!) Lejon tycker tydligen att det är roligt. (Mamma är visst också ett lejon!?! )

Här kommer några bilder från dopdagen, tyvärr blev väldigt många bilder suddiga men vi ska få fler bilder från Frida så det kommer mer:

Dukningen:

Servetterna är vikta till dopklänningar och vaserna som rosorna stod i hade mamma gjort av barnmatsburkar, fina motiv och sidenband.



Mamma och morbror häller upp dopvattnet: 


Prästen tog med mig på en rundtur så alla mina gäster fick se mig lite närmre och kunde knäppa fina kort på mig (hon gjorde likadant med Tilda: 







Tilda killades.. hihi:


Stolt mormor/farmor och morfar/farfar:


Här håller min farmor i mig och Tildas farmor(och min mormor) i henne:


Här är söta Tilda med sin mormor:


Här är farfar, pappa, farmor, jag och mamma:


Här är Tilda och jag med mamma och alla hennes bröder:


Titta den här superfina blomsterpricesstårtan som jag fick av mammas kusin Lena Larsson. Vill ni se mer saker eller kanske beställa ngt från henne, gå då in här: http://lillapyntet.se/ 


Den här supervackra blomman fick jag av mammas fina kompis Sara. Det bästa med den är att den håller förevigt! :) Då kan jag ha den när jag blir stor!:


Trött och slut efter en lång men superskojsig dag!



Tack alla som ville dela denna dagen med oss.
 


Hoppa bakåt med barnmatstolen!

Igår kom jag på en rolig gtej som man kan göra. Om man hoppar när man sitter i barnmatstolen så kan man förflytta sig. Jag hoppade och gungade fram och tillbaka och vips så hade jag flyttat mig från bordet bak till skänken.



Har ni sett mina vackra blå ögon?


Hej vad det går..

Nu går det undan kan jag tala om. Igår när mamma skulle borsta tänderna la mamma mig på mitten av mattan (av den ni ser kanten på alltså.. ;) ) och när hon kom tillbaka låg jag såhär:


Jag ville undersöka undersidan av soffan. Mycket rolig att dra naglarna mot.. vässa dom liksom. ;)





Jag har fått en ny favoritleksak. Apan kallas den. Den är så rolig att slå med och bita på. Såhär ser den ut:






Sen har jag hört att det finns ngt som kallas för poledancing, så jag tänkte jag måste nog prova det också. Svårt var det men skojigt värre! Här kommer bildbevis:

Jag blev lite blyg först:


Hmmm.. hur gör man?? :


Sen började jag fatta grejen:


Lätt som en plätt!! :)


oopps.. tur pappa satt bakom så han kunde rädda mig när jag tappa balansen:


Vink vink till mamma!!


Det ni!!

Sjukling förtjänar go'fika

Nu har jag blivit sjukling. Snoret rinner nerför näsan precis hela tiden. Det värsta av allt är att mamma är där och ska torka bort det hela tiden. Det gillar jag inte!! Jag har även fått lite hosta. Inatt låg jag och hostade ganska mycket. Typiskt att jag skulle bli sjuk. Vi som skulle till Greta idag. =(

Jag har börjat rulla runt nu förresten. Började för nån dag sen och märkte att det var riktigt skojigt. (Alltså från rygg till mage! Har ju bara gjort det 2 eller 3 gånger tidigare.) Nu när mamma lägger mig på golvet rullar jag runt runt runt. Det är så roligt och jag har märkt att man kan förflytta sig så också. Om jag inte når en leksak kan jag ju snurra runt några varv åsså vips så når jag den. :) Det är skoj det.

Förutom att rulla för att ta sig fram kan man också hoppa på rumpan. Men det gör man när man sitter. Har märkt att då kan man också komma åt den där leksaken (eller den andra bebisen som sitter mitt emot). Wow!

Jag har börjat kliva upp kl 6 också. Tycker det är dumt att sova längre. Mamma tycker inte som mig men det är ju jag som bestämmer så. :) Idag har mamma bakat jätte stora blåbärsmuffins som pappa skulle ha med på jobbet. Hon bakade och lagade mat hela morgonen och sen åkte vi och lämnade maten och muffinsen på hans jobb lagom till lunch. Vi gick in och hälsade på pappas kollegor och kikade hur han hade det på jobbet. Han hade roliga kollegor. Dom gjorde grimaser och tyckte jag var söt. hihi.
När vi hade lämnat gosakerna så blev mamma och jag jättesugen att åka till Frida och Greta ändå men eftersom jag kanske smittar dom andra bebisarna så blev det inte så och därför åkte vi hem igen. =( Tråkigt.

Men men, får man inte åka bort och fika och leka så får man väl fika och leka hemma ist. Tur att mamma bjöd på riktigt go'fika.


Ballerinakakor är riktigt smarriga. (Det tycker pappa också! ;)


Jag är ett riktigt kakmonster så jag rensar hela kakfatet direkt. Och heeeela tårtan ska jag ha!! :)

Såhär ser jag ut när jag hoppar fram på rumpan:




Här kommer bildbevis på min rullning från rygg till mage:





Tjohej!! :)



Fullspäckad dag igen!

Idag har vi gjort massa skoj. Vi började dagen med en prommis till Drakborgen. Där träffade jag mina kompisar Greta, Tilda, Noel och Ronja. Det var lika skoj som vanligt! På slutet blev jag lite trött så då tog mamma och bäddade ner mig i vagnen åsså blev det en promenix hem igen. När vi kom hem började mamma med maten och gjorde chokladsemlor. Hon kockade så länge men jag var så snäll och tittade mest på. Det såg roligt ut när hon stekte alla färgranna grönsaker.
Mitt i kockandet kom Britta förbi. Jag fick ett par jättefina byxor av henne.  Vad snäll hon är!
När maten var klar kom Wilma och hennes föräldrar. Pappa kom också hem. Jag blev lite ledsen när Glenn sa hej till mig för jag kommer inte riktigt ihåg vem han är. Efter ett tag kom jag på och då var jag inte ledsen längre. ;) Wilma var superskojig att titta på. Hon lekte lite i mitt rum och jag tyckte det var så himla roligt att jag skrattade så jag höll på ramla omkull. :) Hon hoppade i min soffa och smakade på mina virkade bakelser. Det var det roligaste jag sett på länge. :) Mamma och Maria började också skratta för att jag skrattade så mycket. Det verkar som det smittar av sig när man skrattar sådär härligt! ;)
Glenn spelade in en liten snutt så jag hoppas att vi får den. :)

Så här kan man se ut när man väntar på att få maten serverad:


Hallå? Vart är maten??



Men mamma.. sluta knäpp kort och ge mig maten!!



Mammmaaaa!!



Åhhhhh mummsa!! Jag ser den!



Och så här nöjd och glad kan man vara efter att man fått mat!:


RSS 2.0