Sena kvällar

Jag vet inte vad det är men jag har så svårt att sova. På dagarna sover jag inte mer än 5-10 min i samband med amning. Aldrig längre stunder om det inte är så att jag åker bil eller vagn. På kvällarna somnar jag inte heller förrän kl 23.30 eller senare. Undrar om jag håller på att få tänder för jag är ofta ledsen... eller kanske behöver jag något matigare än mammas mjölk? Mamma ska köpa gröt imorgon och prova med det. Undrar om jag gillar det?
Jag går dock fortfarande upp väldigt bra i vikt. Idag vägde jag in mig på 7200 g och är nu 64 cm lång. Tungt tycker mamma.

Idag har vi även varit på föräldragrupp. Där pratades det om smakisar. Det var nästan så man blev lite sugen.. 


Besök av farfar och Britta





Idag kom världens finaste Britta och goa farfar och hälsade på! Det var så kul för jag har saknat dom så mycket!

Sen har jag varit ute i snön för första gången och gått på julskyltningen. Jag hade min fina rosa overall på mig som jag fått av farmor. Den passade galant och jag tyckte den var så mysigt så jag sov gott nästan hela tiden.

Vi var också till GA:kyrkan och lyssnade på kören.
Mormor och morfar sjöng så fint. Jag sov först men vaknade sedan av applåder och skönsång. Passade på att charma några fler damer i kören också. Jag tror jag kan det där med att charma nu! :)

1:a advent och snö!

I dag är det första advent och jag är en liten tomtenissa. Det snöar ute och det är något jag aldrig förut varit med om.  Undrar vad vi ska göra idag? Kanske gå på julskyltningen och kika på mormor när hon sjunger i kör? Om jag är på bra humör ska vi göra det annars törs inte mamma. Inge vidare skoj tycker mamma om jag börjar skrika i kyrkan.. Jag ska försöka vara på ba humör!



Helgen har annars varit riktigt mysig. Började fredagen med en 5 timmars med bebiskompisarna på birsta. Jag var tyvärr inte på mitt allra bästaste humör då men när mamma gick och bar på mig var jag nöjd.
På kvällen åkte vi hem till Leo och även Noel kom förbi. Det var skojigt. Jag provade gymma i Leos fina gym och skrattade och charmade Leos mamma.

På lördagen åkte vi till Hasse (pappas kompis) och gratulerade honom på födelsedagen. Där passade jag på och charma hela högen som var där. Jag skrattade och flörtade och pratade med allihop. Tänk att man alltid är fokus vart man än går? Jag måste nog vara en prinsessa?! ;)
Senare gick vi över till Leo igen. Vi fick ligga brevid varandra och sncka. Leo tittade mest medan jag höll låda.
Mysig helg! :)

Besök hos gammelmormor

Idag har jag och mamma varit till gammelmormor. Vi hämtade först upp henne och skjutsade henne till apoteket och affären. Efter det åkte vi hem till henne och hälsade på. Jag fick leka med en av hennes fina dockor. Jag tyckte så mycket om den så hon sa att det var min. Vilken tur jag har!!
När vi skulle åka hem passade jag på att charma lite tanter i trappuppgången på vägen ut. Det är otroligt vad många som vänder sig om och tittar på mig när jag kommer. Jag kanske är en liten prinsessa eller ngt? Tänk om?? Eller så kanske det är för att mamma äter så mycket godis som jag blir så himla söt? :)





Vi har även varit på bauhaus och köpt mer färg till taket. Pappa har grejat med rummena hela dagen idag igen. Undrar när han blir klar?

Nu längtar jag tills imorgon då det är bäbisträff igen. Denna gången på IKEA. Spännande. Ses då!!


Senil

Idag har jag varit med mamma och faster på Birsta. Jag tyckte det var väldigt roligt att gå i affärerna tills jag kom på att vi ju faktiskt hade bestämt att vi skulle träffa gammelmormor idag. Jag försökte då tala om det för mamma men hon fattade ingenting. Jag började skrika men hon förstod inte ändå. Hon bara gav mig mat och vyssade mig. Jag fortsatte att skrika när vi kom hem också och nästan hela kvällen för att hon skulle förstå men hon förstod ingentng. Tillslut tittade hon på telefonen och såg då att hon hade ett missat samtal från gammelmormor. Då först kom hon på att det var onsdag idag. Senila mamma. Nu har dom bestämt att vi ska åka dit imorgon ist. :)

Pappa har spacklat och målat tak idag. Det luktade så mycket så jag och mamma höll oss på nedervåningen hela kvällen. Jag skrek nog inte bara för att vi hade glömt bort gammelmormor, jag saknade pappa också. Hade inte sett honom på hela dagen. När han kom ner blev jag glad igen. =) Då var vi samlade allihopa. Precis som det ska vara! :)

Jag ÄLSKAR min pappa!! <3


Lussekatter

Igår var jag till Tilda. Mammorna bestämde sig för att baka lussebullar med vaniljfyllning medans papporna fick ta hand om oss. Både jag och Tilda tyckte det var tråkigt att vara med papporna så vi grinade ikapp som bara den. Mammorna gjorde de snabbaste, godaste och finaste bullarna jag sett. =) Men jag fick inte smaka. Typiskt.

Idag har jag varit på babysång. Det var roligt. Vi tränar på luciasånger tills vi ska uppträda i kyrkan. Ska även sjunga på IKEA. Det blir spännande. Undrar om man får hoppa i bollhavet?
Mamma letar efter ett gulligt lucialinne till mig men hittar inga. Finns bara för större tjejer säger hon. Jag som vill vara Lucia (och mamma vill det med!) ! Om någon sett ngt i strlk 62 eller 68 så hojta till.

Natti natti


Pepparkakor

Imorse hade jag besök av mormor och morfar. Det var skojigt. Jag myste mest i mormors knä men också en liten stund i morfars. När morfar satt och mumsade på en pepparkaka blev jag också sugen. Jag smaskade lite med munnen och hoppades att jag skulle få smaka men han bara frestades. Han förde pepparkakan mot min mun men tog sen bort den. Himla retsticka.

 Senare kom även min fina lilla kusin Tilda och hälsade på. Jag blev nästan lite sugen att smaka på henne också för hon såg ut som en pepparkaka hon också. hihi. Tokigt!



Dagens outft:

Vit body
Turkos klänning (kappahl)
Vita strumpbyxor (Kappahl)


Babyträff

Idag har jag varit på norra berget för första gången. Där träffade jag Ronja, Wille, Greta och Noel. Greta var en stor tjej och satt i barnstol och lekte med sin mammas telefon, Ronja låg och sov hela tiden, Wille satt och snackade massor med mig och Noel och jag tog en shoppingrunda på dollarstore efteråt. 

Nu är jag en tiger som inte tänker sova. 





 


Kvällsträff

Idag har jag och mamma varit på kvällsträff med bebiskompisarna. Medans mammorna satt och mumsade i sig gomat passade jag på att, i smyg, bajsa ner hela mig och babysittern jag fick låna av Greta. Ingen märkte ngt förrän mamma skulle plocka upp mig därifrån. Det var sån skön lutning i den där babysittern så jag kunde bara inte låta bli. 



Dagens "första" outfit (innan nerbajsningen)
Bamsebyxor och bamsetröja


Byggare bob

Pappa måste ha tagit på sig byggare bob byxorna för nu är även isoleringen och stommen för väggen klar. Nu är det bara osb-skivor och gipsskivor kvar sen är väggen klar.



Hej svejs!


Fars dag

Igår var det farsdag och det var min pappas första. Eftersom jag är så liten så fick mamma hjälpa mig med uppvaktningen. Hon tog på mig ett par strumpor som jag hade pekat ut som det stod "I love dad på". Sen hade jag också på mig en body som det stod " Jag älskar dig pappa, Pöss din Alma". Vi fixade frukost på sängen med te i en "världens bästa pappa"mugg åsså la jag mig på en kudde med ett örngott som det stod"världens klokaste pappa" på. Hihi. Åsså fick han ett fint armband.
Jag tror han blev ganska glad faktiskt.








Idag har jag och mamma gått till ica maxi och handlat. Sen har vi lekt massor och nu ligger jag på hennes mage i bärsjalen. Tror jag tänker sova snart faktiskt. Känner mig rätt så trött. Pappa bygger för fullt. Dörren är på plats och reglarna till väggen. Det går undan minsann. =)




Babyträff





I går var mammorna och alla bebiskompisar hit och hälsade på. Jag var en glad och charmerande liten värdinna som försökte mingla runt och prata med alla mina bebiskompisar. Det var så himla roligt och maten och cupcakesen som mamma hade kockat ihop blev uppskattade. :)

På kvällen åkte vi och firade mormor som blev 48 år. Vilken ung mormor jag har. Jag gjorde allt jag kunde för att hålla humöret på topp men jag måste erkänna att jag var lite trött efter en heldag med fullt hus av bebisar. Det tar på krafterna att vara bebisvärdinna. ;)



Just nu ligger jag och gymmar med pappsen i mitt hello kitty gym. Roligt att min slipper vara ensam i gymmet. ;)


Ett hål i väggen.. åsså lite cupcakes.

Vips så var det ett hål i väggen. Pappa tog fram sticksågen (eller vad det kallas) och kapade hål i väggen. Så nu ska mammas och pappas sovrum bli 2 rum. Ett till mig och ett till dom. Hihi!! Tänk vad mycket leksaker jag kan få plats med då! :) Ett alldeles alldeles eget rum!! Bara till mig! :) Hihi



Men synd bara att det blir så stökigt när det ska byggas. Alla sovrumsgrejerna är ute i vardagsrummet nu så det är lite kaos där. Tur vi har en undervåning som jag och mamma kan leka på medans pappa bygger. :)

Idag har jag och mamma tagit en promenad till ICA Maxi. Hon behövde handla lite så att hon kunde baka gofika tills alla bebiskompisar med mammor kommer. Mammorna ska ju alltid ha massa gotta att smaska på! :) Sen har mamma bakat och bakat och bakat. Jag tyckte det tog såååå himla lång tid. Var nöjd och låg på min mysiga fäll och lekte lite med mina händer ett tag (+ att jag gymmade) men sen fick det faktiskt vara nog tyckte jag! Jag tog i och skrek mitt mest förbaskade skrik. Som tur var kom pappa och lyfte upp mig. Det gick bra ett tag men sen ville jag ha mat och skrek igen. Så mamma har fått sprungit mellan baknig, amning, bakning, amning, bakning, leka med mig, bakning, leka med mig, matlagning, leka med mig, matlagning och amning. :)) Pappa hade lite ont i huvudet.



Här sitter jag och min bästa kusin Tilda och filosoferar. ;) Titta vad kal jag har blivit bak på huvudet. Vad tokigt! Som en rand lixom.. :)



Natti natti


Mysig helg

Har haft en riktigt mysig helg.

Lördagen började med besök av mommo och moffa. Moffa har dock alltid så stressigt så det blev bara en kortis, men det var kul så länge det varade. :) Senare på dagen åkte vi till Ronja och hennes föräldrar på middag och storbebisträff. Alla föräldrar var med den här gången (alltså även papporna). Vi var 5 bebisar och 10 föräldrar och det var jätteroligt. Jag låg mestadels brevis mamma i soffan och pratade och pratade, men jag passade även på att flörta lite med Noel och William och kika på Greta när hon lekte tiger. Hon har ett riktigt tigervrål Greta. ;)
Ronja var en kanonvärd trots att hon fått vaccinationsspruta dagen innan och kände sig lite hängig.



Här är vi allihopa fast bilden är tagen när vi var hos Leo som tyvärr inte kunde vara med den här gången för hans pappa fyllde 30 år. (Leo är snyggingen längst bort som jag ligger brevid och flörtar med. :)

Söndagen spenderade vi först hos farfar och Britta och sen hon mormor och morfar igen. =) Det var jätteskojigt.

I dag har jag fått en vagga av mamma och pappa. Har provat den och somnade jättegott i den. Jättemysig är den. Tack mamma och pappa! :) Jag fick också en mjuk bok (i lite shabby chic stil) som prasslar när man tar på den. Har redan börjat bläddra i den och den är jättespännande.
Den handlar om en kanin och en björn som är bästa vänner och leker med varandra. :D



((Mamma och pappa tänker spraya vaggan vit. Tror det kommer bli jättefint jag! )


Bebisträff

Go'kväll!

Idag har jag haft en kanondag. Dagen började med en tur till Petra och Noel för bebisträff. Var så himla mysigt som vanligt. Mammorna tjattrade på som bara den och mumsade i sig massa gofika medans vi bäsar kikade på varandra, myste, skrattade och skrek om vartannat. :)
Jag fick en fin tröja med Hello Kitty på av Ronja. Hon är bra snäll den där Ronja. <3

Efter det fick jag och Noel åka vagn på stan för mamma och Petra ville shoppa loss. Jag sov faktiskt väldigt gott i vagnen så mamma kunde tom prova ett par byxor.

Pappa längtade efter oss när vi var borta. Jag blev jätte glad när jag kom hem för jag fick flera gosiga kramar åsså sjöng han fina låtar för mig. :)




Här sitter jag i min kusins bumbo. Vilken rolig uppfinning! :) I den kan man tom sitta innan man har lärt sig sitta.. :) Jag tyckte det var skojigt! Tänk om man fick ha en sån? :)


Hej hopp! :)


Här ligger jag nybadad och för första gången utan gallskrik. Rätt nöjd faktiskt. 
Resten av dagen och kvällen har dock inte varit lika rolig. Jag har skrikit och skrikit och skrikit och skrikit. Kanske för att det blev så tråkigt här i huset när kusinerna åkte hem igen?  



Fick sitta tillsammans med Ludde i min 2-åriga kusin Ellas knä. Ludde tyckte inte det var nå kul så jag försökte trösta han med att smeka han på kindre men det tyckte han inte blev nå bättre.


RSS 2.0