1-års kalas

I lördags var vi och firade min kusin Tuva på hennes 1-års kalas. Jag fick se en trollkarl för första gången men jag förstod inte så mycket vad han höll på med. Det roligaste på kalaset var när jag rev sönder duken. Det var jätteskoj! :) 

Trött tjej på vägen ut (hade varit på barnklädesmarknad innan):
  

Födelsedagsbarnet Tuva och hennes morfar:


Min kusin Ester:


Tuva med sin pappa:


Min fina farmor:


Tuva med sin mamma:


Här kikar pappa och jag på trollkarlen:


Mamma fick pusssjuka på mig:


Tuva fick en helt egen tårta. Men hon ville inte ha..


Hahaha.. nu river jag sönder inredningen:


Min kusin Adrian snackar med mig:


Fina pappa och fina jag:


Jag fick ett par fina sandaler också av en snäll tjej:


Jag fick leka med en rolig boll också! I knät på Janne:


Efter kalaset åkte vi hem till Tilda och grillade och myste.


Jag vinkade för första gången också när mormor och morfar skulle åka därifrån.


Fredagsmys

Idag är det fredag och jag och mamma har hunnit med mycket idag igen. :) Vi började morgonen med lite lek och bus efter go'frukosten. Vid niotiden började jag känna mig lite tröttis så jag gnuggade mina ögon så mamma skulle förstå att det var sovdags igen. Då bäddade hon ner mig i vagnen och så gick vi på en långprommis. Hon pinnnade på så svetten lackade i ca 1,5 timme och jag somnade så skönt i vagnen.

När vi var på väg hemöver ringde mormor. Hon och Mona ville komma och äta lunch hos oss så vi skyndade på. (Eller rättare sagt, mamma skyndade på! Jag sov fortfarande gott i vagnen.) :)
Jag fick sitta i både mammas och Monas knä och hade full uppmärksamhet under hela tiden dom var hos oss. Mormor busade, skrattade åt mig, lekte med mig och var lika stolt över mig som vanligt. Jag älskar min mormor. <3 Och min mamma älskar sin mamma så mycket. <3 <3

Efter att dom åkt och jag och mamma busat lite till blev jag tröttis igen så mamma bäddade ner mig i vagnen igen och promenerade bort till Birsta. Där träffade vi Malin S.



Jag gillar att vara på birsta. Finns så mycket att titta på och skratta åt. Vi gick på waynes och fikade. Jag fick leka lite i lekhörnan medans mammorna kacklade och drack kaffe. Då passade jag på att ta min första ålningar. Skulle ha dom där päronen och äpplena som låg där. Dessutom satte jag mig upp själv för första gången från liggandes på mage. När jag ändå var igång passade jag på att ta mina två första krypsteg också. Mamma blev liksom lite impad och lite stolt i mammahjärtat och satt och sa "Titta" "Titta" till Malin hela tiden.

Efter birstaturen kom pappsen och hämtade oss. Blev så glad att se han så jag log med hela ansiktet.
Nu har vi haft lite fredagsmys men jag var så trött efter dagens alla händelser så jag knoppade in för flera timmar sedan. 





Igår var vi på långprommis med Maria och Valdemar i regnet. Efter det var vi på stan med Kamilla och Signe. Alltid får jag nånting av mamma när vi går och kikar. Hon är rätt så snäll min mamma. 





 


Onsdagen

Igår var jag och mamma med V och Maria på lååångprommis. Mammorna kacklade så mycket så man fick värk i öronen nästan. =) Men trevligt hade dom. Och jag sova nästan hela vägen faktiskt.

Efter att vi kommit hem och ätit go'lunch gick jag och mamma ut i fina vädret och lekte lite.





Skorpan gjorde oss sällis:







Efter ett tag kom mammas andra fina kompis Malin S och hälsade på. (Hon har visst många Malinkompisar mamma). Vi satt allihop ett bra tag på altanen innan mamma började frysa och så gick vi in allihop. Mamma fick tips om att det var 50 % på allt på Bik Bok så det blev en sväng dit efter att Malin åkt hem. Mamma köpte 2 par jeans och en mjukisdress. Inte illa säger hon. Tack Malin för tipset.

Idag ska vi trotsa regnet och ta en prommis med grannen igen. (Om hon är med på det). Sen blir dte en sväng med Kamilla och Signe till staden. Mammorna vill tydligen kika på den nya butiken som har öppnat i Zaras gamla lokal.


Babysång

Idag har jag varit på babysång. Det var skojsigt som vanligt. Blev lite ledsen en gång när en annan liten pojke skrek men sen gick det bra. :) Vi fick lära oss två nya vårsånger.

Nu har jag gått och knoppat. Man blir så trött nu för tiden.








Besök på mammas jobb och bus med Malin

Idag har jag och mamma hälsat på på mammas jobb. Jag fick två presenter. En smurf och en slända. Hihi. 
Vi gick ner på Barista och lunchade med några av mammas kollegor. Det var trevligt. Tilda var med också och det är ganska spännande att titta på henne. Jag blev dock lite ledsen två gånger idag också när hon lät sådär högt igen men det gick bättre när jag fick sitta en bit ifrån och kika på henne.

Efter att vi lunchat åkte jag och mamma upp och hälsade på min och mammas fina fina goa roliga och snälla vän Malin Alm. Mamma och Malin drack kaffe och jag fick äta puffat ris och majskrokar i soffan.
Malin är så rolig för hon busar och gosar och gullar med mig hela tiden.


Ser ni vad tokig hon är? hihi

Hon tycker att jag är så söt och speciell för henne. Hiihi. Åsså säger hon att hon ska skämma bort mig med massa glass på stan när jag blir större. Så nu vill jag bli stor, för det verkar vara ngt gott! ;)




Jag dreglade på henne lite när vi busade men det gjorde inget.
(Om man kollar riktigt noga ser man mitt långdreggel dinglandes.. hihi.. tok)




Efter ett tag blev jag så trött så jag somnade i hennes soffa.
 Det var mysigt.



..drömmer om den där glassen hon pratar om...




Nu vill mamma visst köpa massa hudvård som Malin använder och är toknöjd med. Dessutom vill hon prova shellack (eller hur det stavas).

När vi kom hem fick jag middag och sen badade jag och pappa. Var superskojigt. Blev så trött sen så jag somnade kl 18.30. 
Natti natt!


Lite birsta och kalas hos mammas farmor

Idag har vi varit till mammas farmor på kalas. Där var det fullt hus. Kul att träffa mammas kusiner och deras barn. Fick se Evas små söta tvillingar för första gången också. Dom var pyttesmå! :) Mindre än mig. ;)

Fick åka i min nya stora barnstol för första gången också. Den var skön. =)



Efter farmos kalas åkte vi hem till Tilda men jag var så trött så jag blev jätteledsen varje gång hon tog sina höga toner, så det var ingen höjdare. Blev för sent tror jag. Krokodiltårarna forsade varje gång hon skrek så vi får göra ett nytt försök en annan dag.

I fredags gick jag och mamma till Birsta efter att vi varit på VC. Mamma mådde dock inge vidare så vi gick på apoteket sen gick vi mest runt och väntade på att pappa skulle sluta så han kunde hämta upp oss. Blev sånt oväder så vi kunde inte gå hem igen..
Här kommer några bilder. Jag tyckte det var tokkul och kika på allt folk och alla grejer medans mamma mest tyckte tiden skulle gå fort.


Krok! Mumsigt!


På åhlens..


På den här bilden tycker mamma att jag är så lik min kusin Irma.




Imorgon ska vi hälsa på på mammas jobb och äta lunch med några av hennes kollegor. Ska bli skoj. Var så längesedan nu. 
 


Skrikprat!

Nu har jag kommit på min röst. Springer runt i min gåstol och pratar/skriker typ "WAAAAAEE MMMMMMM ÄÄÄÄÄEEE" hela tiden. (Mamma tycker visst det gör lite ont i öronen.) Jag håller dessutom hårt i en dosa som jag hittade på sidan av soffan. Har hållt i den i säkert 20 minuter. Vill inte släppa taget.
Nu ska jag snart följa mamma till VC.


Pysselpuff

Idag har vi varit och hälsat på hos Gretis i hennes nya fina hus. Det häftigaste var hennes lilla kurragömmahåla i köket. Där tänker jag nog krypa in och gömma mig nångång när jag är och leker med Greta och mamma säger att vi ska åka hem. :)
Jag blev lite lätt rädd och ledsen i början när nån kom för nära eller pratade lite för högt (av mina bebiskompisar alltså). Just nu blir jag det ibland när det blir för mycket. Är väl inne i nån period när det händer mycket. Vi var 6 bebisar och 7 föräldrar där så det var livat ett tag. Efter att jag fått sova gick det bättre. Somnade i vagnen på hennes altan och sov i ca 2 timmar. Det var skönt! =)
Mammorna fikade, skrattade och pratade i mun på varandra som vanligt.
Vi hade så skoj så mamma glömde bort att hon skulle hämta pappa kl 16 på jobbet.

När vi kom hem åt vi blodpudding. Det var gott! =) Skulle dock ha varit nånting till, tex ngt grönsakasmos eller så men det gick ner ändå, :)

Här kommer en bild på min fina kompis Greta. Ser ni vad hon är duktig som kan stå:

Vink vink till fabrorn utanför! ;)



Några av mitt kompisgäng med några mammor:




Boom och bilar

I dag har mammas kompis Malin varit här hela dagen. Hon kom när jag sov kl 10. Sen promenixade vi bort till boom efter att vi lekt lite och ätit lunch. När vi kom fram fick jag sitta upp och kika på alla fina grejjer och det  tyckte jag var skojsigt. Sen gick vi hem igen och fikade lite till och busade. Medans dom satt och pratade låg jag på golvet och gjorde några första försök till att stå på alla fyra. Mamma tyckte det var så häftigt så hon tänkte filma men det hann hon inte. haha!

När klockan närmade sig fyra liftade vi med Malin till pappas jobb. Dom skulle visst kika på ngn bil. Den var fin och tydligen Mammas favvobil! Det verkar som att dom tänker byta ut saaben. Vi får se?!

Förutom mina försök till att stå på alla fyra idag har jag babblat på som aldrig förr. Jag pratar och pratar och pratar. Sen vill jag också bara stå hela tiden. Är så roligt! Allt kommer på en gång. Finns så mycket energi som jag vill göra av med.


Kalas

Igår var jag och mamma till Signe och Kamilla. Åhh vad fint dom hade! Deras kök blev mamma helt tossig i och deras läge på huset. Dom har en hund också som jag tyckte var spännande. Signe hade massa roliga leksaker och vi hade så roligt. Hon är så snabb och duktig och jag tycker det är jättespännande att titta på henne. Då lär jag mig också. Hon har en rolig fejkhosta som hon gör hela tiden och jag skrattar åt henne varje gång. Åsså härmas jag. När hon pruttar med munnen så pruttar jag med munnen! :)

Här kommer en bild på oss fast det är från när hon var hos mig:



Idag har mamma gjort storkok till mig. Köttfärssås med makaroner. Det var gott. Sen gjorde hon klar denna till mig. Fin va?



Efter det var vi bort på babysången. Jag älskar det!

Efter att pappa kommit hem åkte vi på kalas. Vi firade både Irma, Ester och Henke. Hoppas dom blev glad för presenterna.

Så här fin var jag:



Och så här glad var jag:





Åsså kommer en bild på min "braiga" fina pappa:



Hej hej!


Leverpastejtjej!

Nu har jag lärt mig hur man lägger sig på mage från sittandes. Det är roligt och det går jättebra. Jag gjorde det första gången igår med kontroll och gör det hela tiden nu. Jag gör det försiktigt också så jag inte ramlar på näsan.

Nu ska jag snart få lite go'lunch sen ska vi promenixa till Signe och Kamilla från babysången. Spännande å se hur dom bor. Det är första gången vi hälsar på.

En dagsfärsk bild från morgonens leverpastejmackamums. Det är så roligt att äta själv nu. Har förstått nu att man måste tugga när det är bitar och det är ju kalaskul:






Hemlagad mat=mums!

Idag har mamma lagat storkok till mig. Hon gjorde nån kyckling i tomat och basilikasås. Det var smarrans! Tur hon gjorde mycket! :)

Vi var på en långprommis tidigare idag också. När vi gick förbi grannen Maria kom hon precis hem så då gick vi in på deras gård och snackade lite med dom först.

Nu ska jag snart iväg på 8-månaderskontroll. Undrar vad dom gör då?

Här kommer några påskbilder på mig.

Hej hopp!







Så här fin kan man bli när man öppnar påskägg. Tack tack mormor och morfar för den fina jackan! :)
Tack till farmor och Janne också för de fina pannbanden och Farfar och Britta för den supersöta klänningen och hatten. Tack också snälla Tilda för den spännande boken! Den är så bra så jag vill äta upp den! hihi.


RSS 2.0